Bluefeed

Zonnepanelen, Laadpunten en powerwalls

Zonnepanelen

In de zomermaanden kan het zijn dat u meer zonne-energie opwekt dan verbruikt. Deze energie levert u terug aan de energiemaatschappij, waardoor uw meter in die maanden terugloopt of uw slimme meter een teruglevering aanduidt.

 

Wanneer u op jaarbasis meer energie opwekt dan verbruikt ontvangt u een vergoeding voor die energie bij de leverancier. Dit zou echter niet uw intentie moeten zijn. Dit omdat de vergoeding veel lager is dan dat u zelf betaalt bij de leverancier als u energie afneemt.

 

Er zijn slimme apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, maar ook de laadpaal van uw auto die aan uw Smart Home te koppelen zijn. U kunt deze laten draaien wanneer de zon volop schijnt en de opbrengst van uw zonnepanelen maximaal is.

Samen met onze partner geloven wij in duurzame en groene energie. Daarom werken wij hard aan een fossielvrije toekomst. Dit doen wij door u te helpen uw woning of bedrijfspand aardgasvrij en/of energiezuiniger te maken.

Samen met onze partner gaan wij met u in gesprek over uw doelen, uw wensen en financiële mogelijkheden. Samen zoeken wij naar de meest gunstigste opstelling, het beste type zonnepaneel en het juiste aantal.

Zonnepanelen kunnen op vrijwel ieder type dak geplaatst worden. Van dakpannen tot riet en van bitumen tot golfplaten. Onze partner plaatst de panelen zowel op schuine als op platte daken.

Samen met u wordt er gekeken naar de beste manier om de panelen op uw dak aan te brengen. Voor de beste opbrengst en voor het mooiste resultaat. De panelen worden geplaatst door vakbekwame monteurs, die QbisNL gecertificeerd zijn.

Met behulp van Smart Energy is het mogelijk om uw eigen verbruik te maximaliseren. Deze schakelaars kunnen op afstand geschakeld worden volgens een vooraf geprogrammeerd schema of worden aangestuurd door de omvormer. 

Om de Smart Energy oplossingen te bedienen is een ZigBee plug-in noodzakelijk. In de nieuwere omvormers zit deze module standaard ingebouwd, voor de oudere omvormers met display kunnen deze eenvoudig ingebouwd worden. 

Geïntegreerde zonnepanelen

Het is natuurlijk ook mogelijk zonne-energie in het dak of de gevel te integreren. Dit ziet er erg mooi uit. Of beter gezegd, u ziet er niets van. Gebouw geïntegreerde zonne-energie (ook wel BIPV genoemd) staat erg in de belangstelling en zal absoluut een deel van de markt gaat vertegenwoordigen.

Vergoeding

In de praktijk wordt vaak de zogenoemde ‘saldering’ toegepast. Deze saldering houdt in dat voor de betaling de door u geleverde stroom wordt verrekend met de stroom die uw energiebedrijf aan u levert. Ook in dat geval ontvangt u een vergoeding voor de door u geleverde stroom. Het maakt dus geen verschil of u een zogenoemde ‘slimme’ meter heeft of een analoge meter.

Infrarood verwarming

infrarood stralingspanelen zijn unieke producten, die een economische vorm van verwarming combineren met een zeer esthetisch design. Deze panelen zijn voornamelijk bestemd voor de verwarming van de interieurs, waarin ze niet alleen als bron van verwarming, maar ook als een belangrijk design element functioneren.

LG Chem

Op dit moment kunt u in Nederland nog salderen. Dit wil zeggen dat de stroom die u overdag te veel opwekt mag ‘wegstrepen’ tegen wat wordt verbruikt. Levert u meer terug dan dat u verbruikt, dan ontvangt u een zogenaamde terugleververgoeding die per energieleverancier in hoogte verschilt. Als de salderingsregeling verdwijnt, dan zou een oplossing zoals de LG Chem perfect zijn om duurzame energie rendabel te houden.

 

Voorzie uw woning ’s avonds van stroom die u overdag zelf heeft opgewekt. De LG Chem batterijen worden geladen met elektriciteit afkomstig van zonnepanelen of bijvoorbeeld tijdens het daltarief. Op deze manier kan in de avond de woning van stroom voorzien worden die overdag zelf is opgewekt. De LG Chem geeft u dus de mogelijkheid om zelfconsumptie van zonne-energie te maximaliseren.

Als in 2023 het salderen wellicht wordt afgeschaft, is de LG Chem absoluut interessant wanneer u  zelf stroom opwekt met zonnepanelen. Het is ook goed mogelijk dat de piek- en daltarieven voor stroom zo ver uit elkaar komen te liggen, dat het alsnog interessant is om als consument een LG Chem aan te schaffen. Bovendien stijgen de energieprijzen de komende jaren.

Bij LG werken zij constant aan een duurzamere wereld, het verminderen van de milieu-impact van hun producten Om dit te bereiken, hebben zij een aantal verplichtingen en doelen opgesteld, zodat we samen een betere toekomst voor onze planeet kunnen creëren.

Voor onder andere apparaten die u bijvoorbeeld ‘s avonds of ‘s nachts gebruikt, Bied LG Chem uitkomst. Voor automobilisten is een koppeling met een elektrische auto zeer aantrekkelijk. Lg Chem heeft in combinatie met een Smart Home veel financieel voordelige mogelijkheden. Wanneer er een storing op het net is blijft u gewoon voorzien van de nodige energie. 

Wallbox Laadstations

De Slimme laadstation van Wallbox is verbonden met het internet en meer dan alleen opladen. Zo zijn ze verbonden met uw internet en kan er worden gecommuniceerd met uw auto, Smart Home en mogelijk zelfs uw zonnepanelen. Het voordeel is dat u kunt zien hoeveel kWh er is gebruikt om uw auto op te laden. Zo kunt u het energieverbruik meten.

 

Ook kunt u timers instellen wanneer er kan worden geladen, bijvoorbeeld in de daluren om op die manier kosten te besparen. Heeft u zonnepanelen? Dan kunt u bijvoorbeeld instellen dat de lader niet alle, of juist alleen zonne-energie gebruikt. Zo heeft u volledige controle over uw laadgedrag.

Controle

Krijg toegang tot uw oplaad gegevens via de MyWallbox app op je telefoon of smartwatch en gebruik uw oplaad inzichten om efficiënter te laden.

Design

Het is niet zomaar een elektrisch apparaat. Wallbox laders zijn net zo mooi als functioneel.

Sparen

Profiteer van lage elektriciteitsprijzen tijdens daluren. Plan het opladen en bespaar geld terwijl u slaapt.

Bescherming

Tijdens het laden met Wallbox beschermt u uw huis en de elektrische infrastructuur van uw gemeenschap, en dus de mensen om u heen.