Zonnepanelen

In de zomermaanden kan het zijn dat u meer zonne-energie opwekt dan verbruikt. Deze energie levert u terug aan de energiemaatschappij, waardoor uw meter in die maanden terugloopt of uw slimme meter een teruglevering aanduidt.

 

Wanneer u op jaarbasis meer energie opwekt dan verbruikt ontvangt u een vergoeding voor die energie bij de leverancier. Dit zou echter niet uw intentie moeten zijn. Dit omdat de vergoeding veel lager is dan dat u zelf betaalt bij de leverancier als u energie afneemt.

 

Er zijn slimme apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, maar ook de laadpaal van uw auto die aan uw Smart Home te koppelen zijn. U kunt deze laten draaien wanneer de zon volop schijnt en de opbrengst van uw zonnepanelen maximaal is.

Samen met onze partner geloven wij in duurzame en groene energie. Daarom werken wij hard aan een fossielvrije toekomst. Dit doen wij door u te helpen uw woning of bedrijfspand aardgasvrij en/of energiezuiniger te maken.

Samen met onze partner gaan wij met u in gesprek over uw doelen, uw wensen en financiële mogelijkheden. Samen zoeken wij naar de meest gunstigste opstelling, het beste type zonnepaneel en het juiste aantal.

Zonnepanelen kunnen op vrijwel ieder type dak geplaatst worden. Van dakpannen tot riet en van bitumen tot golfplaten. Onze partner plaatst de panelen zowel op schuine als op platte daken.

Samen met u wordt er gekeken naar de beste manier om de panelen op uw dak aan te brengen. Voor de beste opbrengst en voor het mooiste resultaat. De panelen worden geplaatst door vakbekwame monteurs, die QbisNL gecertificeerd zijn.

Met behulp van Smart Energy is het mogelijk om uw eigen verbruik te maximaliseren. Deze schakelaars kunnen op afstand geschakeld worden volgens een vooraf geprogrammeerd schema of worden aangestuurd door de omvormer. 

Om de Smart Energy oplossingen te bedienen is een ZigBee plug-in noodzakelijk. In de nieuwere omvormers zit deze module standaard ingebouwd, voor de oudere omvormers met display kunnen deze eenvoudig ingebouwd worden. 

Geïntegreerde zonnepanelen

Het is natuurlijk ook mogelijk zonne-energie in het dak of de gevel te integreren. Dit ziet er erg mooi uit. Of beter gezegd, u ziet er niets van. Gebouw geïntegreerde zonne-energie (ook wel BIPV genoemd) staat erg in de belangstelling en zal absoluut een deel van de markt gaat vertegenwoordigen.

Vergoeding

In de praktijk wordt vaak de zogenoemde ‘saldering’ toegepast. Deze saldering houdt in dat voor de betaling de door u geleverde stroom wordt verrekend met de stroom die uw energiebedrijf aan u levert. Ook in dat geval ontvangt u een vergoeding voor de door u geleverde stroom. Het maakt dus geen verschil of u een zogenoemde ‘slimme’ meter heeft of een analoge meter.

Infrarood verwarming

infraroodpanelen zijn unieke producten, die een economische vorm van verwarming combineren met een zeer esthetisch design. Deze panelen zijn bestemd voor de verwarming van de interieurs, waarin ze niet alleen als bron van verwarming, maar ook als een belangrijk design element functioneren.

Vrijblijvend een offerte aanvragen